DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Yunanistan göçmenleri ölüme terk etti: 42 kişi kurtarıldı

Yunanistan Sahil Güvenliği’nin can salları içerisine koyarak Türk karasularında ölüme terk ettiği aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 39 göçmen ile iki göçmen kaçakçısı Türk Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldı.

Yayınlanma Tarihi :
Yunanistan göçmenleri ölüme terk etti: 42 kişi kurtarıldı

Yunanistan Sahil Güvenliği’nin 2 adet can salına bindirdiği 9 çocuk ve 30 düzensiz göçmen ile iki göçmen kaçakçısı şüphelisi Marmaris açıklarında Türk karasularına bırakıldı. Balıkçıların ihbarı üzerine olay yerine giden Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-65) tarafından kurtarılan 39 göçmen ili 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi Marmaris Limanı’na getirildi. 

Göçmenler ifadeleri alındıktan sonra Muğla İl Göç İdaresi’ne teslim edildi. Göçmen kaçakçısı şüphelilerinin ifadelerinin devam ettiği öğrenildi.

YELKEN TEKNE İLE İTALYA YOLCULUĞU YARIM KALDI

Muğla’nın Datça ilçesi yakınlarından  bindikleri iddia edilen 17 metrelik yelkenli tekne ile İtalya’ya umuda yolculuğa çıkan göçmenlerin bulunduğu tekne ihbar üzerine Sahil Güvenlik Botu (KB-75) tarafından İtalya rotası üzerinde durduruldu. Teknede bulunan aralarında 12 çocuğun bulunduğu 36 düzensiz göçmen ile 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı. Datça Limanı’na getirilen göçmenler ifadeleri alındıktan sonra Muğla İl Göç İdaresi’ne teslim edildi. 2 göçmen kaçakçısı şüphelisinin ifadelerinin alındıktan sonra adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Haber/Kaynak: Burhan Akdağ

YORUM YAP