DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Milan’ın yıldızı yarasını kendi dikti: ‘Sonraki maça hazırım’

AC Milan Kadın Futbol Takımı’nın yıldızı Nadia Nadim, futbol sahasında yaşadığı bir kazadan sonra yeteneklerini farklı bir alanda sergiledi. Aynı zamanda doktor olan futbolcu, Sampdoria’ya karşı oynanan maçta bacağında oluşan derin bir yarayı, kendi başına dikti.

Yayınlanma Tarihi :
Milan’ın yıldızı yarasını kendi dikti: ‘Sonraki maça hazırım’

Hem başarılı bir futbolcu hem de doktor olan Nadim, sahada kazandığı zaferlerin yanı sıra tıp alanındaki yetkinliğiyle de dikkat çekiyor. 105 kez Danimarka Milli Takımı forması giyen tecrübeli golcü, maç sonrası sosyal medya hesabında kendi yarasını diktiği anları paylaştı.

Görüntülerde Nadim’in, kanayan yarasına dikiş atarken cımbız ve makas kullandığı ve yaptığı işten başarılı olduğu görülüyor.

Nadim, videoya esprili bir açıklama ekleyerek, “Sadece kendimi toparlıyorum ki bir sonraki maça hazırım,” ifadelerini kullandı. Efsane futbolcu sosyal medya platformu X’te paylaştığı videonun üzerine de “Doktor olmanın avantajlarından biri” yazdı.

NADİA NADİM: SAVAŞIN İÇİNDEN FUTBOL SAHALARINA

Nadia Nadim, 1988 yılında Afganistan’ın Herat kentinde doğmuş, hayatını futbol ve tıp alanında başarılarla donatmış bir figür. Nadim’in çocukluğu, Taliban’ın iktidara gelmesi ve babasını, bir Afgan ordusu generali olarak, öldürmesiyle büyük bir trajediye sahne oldu. Bu korkunç olayın ardından, annesi ve kardeşleriyle birlikte Danimarka’ya kaçarak yeni bir hayat kurdu.

Danimarka’ya mülteci olarak yerleşen Nadim, burada futbolla tanıştı ve kısa süre içinde ülkenin en parlak yeteneklerinden biri olarak kendini gösterdi. Danimarka Milli Takımı’nda 100’den fazla kez forma giyen Nadim, 2017 Avrupa Şampiyonası’nda ülkesini finale taşımada kritik rol oynadı. Kariyerine Paris Saint-Germain, Manchester City gibi büyük kulüplerde devam eden Nadim, şu anda AC Milan Kadın Futbol Takımı’nda forma giyiyor.

Spor kariyerinin yanı sıra Nadim, tıp alanında da büyük başarılara imza attı. 11 dil bilen ve çok yönlü bir birey olan Nadim, rekonstrüktif cerrahi alanında uzmanlaşarak 2022 yılında tıp eğitimini tamamladı. Futbol oynarken tıp eğitimi almak gibi zor bir görevi başarıyla yürüten Nadim, bu süreçte kararlılığı ve disiplinli yaklaşımıyla takdir topladı.

Nadim, spor ve tıp kariyerinin yanı sıra mülteci haklarını savunan bir aktivist olarak da dikkat çekiyor. Kendi deneyimlerinden ilham alarak, Afganistan ve diğer bölgelerdeki mültecilere destek sağlamak için çeşitli projelerde yer aldı. Onun hikayesi, hem saha içinde hem saha dışında karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmek ve başarıya ulaşmak isteyenler için ilham verici bir örnek olarak görülüyor.

 

 

YORUM YAP

HAFTANIN MAÇLARI

DETAYLI FİKSTÜR