DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Cezaevine milyarlar suçlulara sokaklar

Devlet 200 bin nüfuslu Bartın’a da cezaevi yapmak için 1 milyar liralık sözleşme imzaladı. Tunceli, Zonguldak, Giresun, Kütahya ve Siirt’tekilerin tamamlanması için ihaleler yapıldı.

Yayınlanma Tarihi :
Cezaevine milyarlar suçlulara sokaklar

Milyarlarharcanan adalet sarayları ve cezaevlerinin olduğu Türkiye’de yüzlerce suç kaydı olan ve aranan suçlular ise serbest dolaşıp yeni olaylara karışıyor. Türkiye’de halen 295 bin 268 kişi kapasiteli toplam 404 cezaevi var. Yeni cezaevi yapımı da son sürat devam ediyor. 200 bin nüfuslu Bartın’a da cezaevi yapılacak. Adalet Bakanlığı 1 Ekim 2024’de Bartın’a Cezaevi yapımı için ilana çıktı. İhaleye 15 firma teklif verdi. En düşük teklif 1 milyar 71 milyon TL oldu. Teklifler değerlendirme aşamasında bulunuyor. Amasra, Ulus ve Kurucaşile adıyla 3 ilçesi bulunan ve asayiş yönünden de huzurlu bir il olan Bartın’a yapılacak cezaevine, Batı Karadeniz illerinde suç işleyenler getirilecek.

Bartın’a yapılacak cezaevinin 700 günde bitirilmesi öngörülüyor. 

5 İHALE DAHA YAPILDI

Yapımı yarım kalan ve tamamlanamayan cezaevleri için bu yıl ikmal ihaleleri de yapıldı. Tunceli Cezaevi için 909 milyon TL, Zonguldak Ereğli Cezaevi için de 837 milyon liralık sözleşme imzalandı. Giresun Şebinkarahisar Cezaevi için 72.3 milyon TL’lik ikmal sözleşmesi yapıldı. Kütahya Domaniç Açık Cezaevi için 17 milyon 528 bin 750 TL’lik sözleşme imzalanmıştı. Cezaevi üç yılda tamamlanamadı ikmal ihalesine çıkıldı. Cezaevinin tamamlanması için 124 milyon 976 bin TL daha ödenecek. Maliyet 142.5 milyon TL’ye çıkacak. 29 Temmuz 2024’te ihalesi yapılan Siirt Cezaevi için ise en düşük teklif 819 milyon 571 bin TL oldu. AKP döneminde Silivri, Diyarbakır, Aksaray, Denizli, Konya ve Adıyaman’a da yeni cezaevleri yapıldı.

Haber/Kaynak: Burhan Akdağ

YORUM YAP