DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Bu da oldu: Depremzedeye ‘ikametin yok’ cezası

6 Şubat depremlerinde evi yıkılan depremzede Oğuz Soyubey’e ikametgahı olmadığı için idari para cezası kesildi. Soyubey, “Deprem sırasında yanımızda olmayan devlet, kendini bu şekilde hissettirmiş oldu” dedi.

Yayınlanma Tarihi :
Bu da oldu: Depremzedeye ‘ikametin yok’ cezası

Oğuz Soyubey, Adana Çukurova’daki evi Şubat 2023 depremlerinde yıkıldı. Soyubey depremde eşini ve çocuklarını kaybetti. Depremden sonra Adana’ya gitmeme kararı verdiğini söyleyen Soyubey, “Kendimi deprem bölgesindeki çocuklara adadım. Çoğu zaman seyahat ediyorum, onlar için uğraşıyorum” dedi. 

 Soyubey, yakın bir zaman önce E-Devlet’e girdiğinde kendisine bir ceza yazıldığını fark etti. İkametgahı olmadığı için ceza kesildiğini öğrendi. Nüfus Müdürlüğü’ne gidip duruma itiraz etti. Fakat durum değişmedi. 451 liralık cezayı ödemesi gerektiği söylendi. 

“HALİN NEDİR DİYE SORUMAYAN DEVLETİMİZ CEZA GÖNDERMİŞ”

Ceyhan Vergi Dairesi tarafından kesilen cezayla ilgili bir kez daha itirazda bulunacağını söyleyen Soyubey, “Deprem sırasında yanımızda olmayan devlet, kendini bu şekilde hissettirmiş oldu. İki yıldır öldün mü kaldın mı diye sormayan, yerin yurdun yuvan yıkıldı halin nedir diye sormayan yüce devletimiz ikametgah adresim yok diye ceza göndermiş. Bu durumda kalmaktan dolayı üzgünüz.” diye konuştu. 

 Daha önce de depremde evleri yıkılan depremzedelere, elektrik, su, doğalgaz faturaları gönderilmiş, ödemeleri gerektiği belirtilmişti. Soyubey ise ikametgahını bir yere almadı çünkü sürekli depremzede çocuklar için farklı şehirlerde kalıyor. 

Deprem bölgesinde de ağırlıklı olarak çadır, konteyner, araba gibi yerlerde konaklamak zorunda kalıyor.

 

Haber/Kaynak: Burhan Akdağ

YORUM YAP