DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Erbakan: Terörist başıyla pazarlık yapmaya değmez

YRP lideri Erbakan, Erdoğan ve Bahçeli’ye uyarıda bulunarak “Bir dönem daha seçim kazanmak uğruna terör örgütleriyle anlaşmaya ve terörist başıyla pazarlık yapmaya değmez” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma Tarihi :
Erbakan: Terörist başıyla pazarlık yapmaya değmez

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Erbakan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında ‘PKK lideri Abdullah Öcalan’a umut hakkı için başvurması ve TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşması için çağrı yapmasına yönelik açıklamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“TERÖRLE PAZARLIK YAPILMAZ” 

YRP lideri şunları söyledi:

– Terörist başı Abdullah Öcalan’ın istiklal harbimizi yürütmüş olan gazi meclisimize davet edilmesi ve umut hakkından istifade ederek serbest kalmasına yönelik çağrıdır. Böyle bir olay milletimizin terörle mücadelesine ve aziz şehitlerimizin hatırasına vurulmuş ağır bir darbedir.

– Güvenlik güçlerimizden, kundaktaki masum bebeklere kadar 50 bin insanın kanı elinde olan bir bebek katilinin, bir teröristin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşturulması ve umut hakkından yararlanarak, özgürlüğüne kavuşturulması her şeyden önce devletimizi ve milletimizi aciz gösterir. Terörle masaya oturulmaz. Terörle pazarlık yapılmaz. Teröristlere söz verilmez. Teröristlerin sözüne güvenilmez.

– Tabii ki biz Yeniden Refah Partisi olarak siyasi partiler arasında ittifakların yapılmasına karşı değiliz. Bunu yadırgamıyoruz. Ancak Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’yi bir dönem daha seçim kazanmak uğruna terör örgütleriyle anlaşmaya ve terörist başıyla pazarlık yapmaya değmez diyerek buradan bir kez daha uyarıyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak aslında idam cezasına yıllar önce mahkûm olmuş eli kanlı bir teröristin bir bebek katilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne adım dahi atmasını asla kabul etmiyoruz.

“ERDOĞAN BEKLE GÖR STRATEJİSİNİ UYGULUYOR”

– Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konudan habersiz olduğuna inanmıyorum. Daha basit konularda dahi Sayın Bahçeli’yle Sayın Cumhurbaşkanı sık sık istişare ederek birbirlerine haber vererek açıklamalar yaptığını, adımlar attığını biliyorum, biliyoruz. Hele hele böyle kritik, böyle önemli bir konuda böyle tarihi bir konuşmada Sayın Bahçeli’nin, Sayın Cumhurbaşkanından habersiz bilgisiz böyle bir adım atacağını zannetmiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı da bir miktar daha bekleyip görme stratejisini uyguluyor diye düşünüyorum. Tepkiler ne olacak? Kamuoyu bunu nasıl değerlendirecek? Onun arkasından da kendisi de pozisyonunu ifade edecek diye değerlendiriyorum.

Haber/Kaynak: Burhan Akdağ

YORUM YAP