DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

İsrail ateşi altındaki UNIFIL, bölgeden çekilmek zorunda kaldı

Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL), İsrail ordusunun açtığı ateş sebebiyle mevkilerini boşaltmak zorunda kaldı. Barış gücü, ayrıca ambulanslarının da vurulduğunu söyledi.

Yayınlanma Tarihi :
İsrail ateşi altındaki UNIFIL, bölgeden çekilmek zorunda kaldı

Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL), İsrail güçlerinin açtığı ateş sebebiyle Lübnan’ın güneyindeki Zahajra kasabasındaki mevkilerinden çekilmek zorunda kaldı.

UNIFIL’in internet sitesinden yapılan açıklamada, Barış Gücü’nün her şeye rağmen bölgede görevini yerine getirmeye devam edeceği aktarıldı. Mevzileri terk etmeyeceklerinin üzerinde duruldu.

UNIFIL açıklamasında “İsrail ordusuna BM personeli ve merkezlerinin güvenliğini ve emniyetini sağlama yükümlülüklerini hatırlatıyoruz” denildi.

UNIFIL güçleri, muharebe ambülanslarının da hedef alındığını belirtti. Çarşamba günü “kimliği belirsiz güçlerin” bu ambulanslara ateş açtığını, ve bir ambülansın sahada bırakıldığını açıkladı.

UNIFIL güçleri, yine “kimliği belirsiz güçler” tarafından Kafr Şuba bölgesinde ateş altında kaldı. Barış Gücü askerleri, saldırı esnasında sığınaklara girdi.

İki saldırı esnasında, Barış Güçleri’nde bir kayıp ya da yaralanma yaşanmadı. UNIFIL, tarafları ateşkes masasına çağırdı ve savaşla çözüm bulunamayacağının altını çizdi.

Haber/Kaynak: Burhan Akdağ

YORUM YAP