DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Adıyaman Dernekler Federasyonundan Gazze desteği

Adıyaman Dernekler Federasyonu’na üye bir grup, sabah namazında Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde bir araya gelerek, İsrail’in kuşatması altındaki Gazze’ye destek gösterisinde bulundu.

Yayınlanma Tarihi :
Adıyaman Dernekler Federasyonundan Gazze desteği

Namazın ardından caminin önünde toplanan grup, boyunlarına Filistin ve Türk bayrağının bulunduğu atkılar takarak iki ülkenin bayraklarını açtı. Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, burada yaptığı konuşmada, İsrail’in son bir yıl içerisinde uluslararası sistemin desteğiyle insanlık dışı uygulamalarını artırdığını ve 75 yıldır işgal ettiği Filistin topraklarındaki işgalini genişlettiğini vurguladı.

Sevinçtekin, meselelerin sadece Gazze, Hamas veya Lübnan ile sınırlı olmadığını, ümmetin bir bütün olarak direniş göstermesi gerektiğini belirtti. 7 Ekim’den bu yana 50 bin Filistinlinin hayatını kaybettiğini, kadınlar, çocuklar ve yaşlıların sistematik bir soykırıma maruz kaldığını dile getirdi. Gazze’nin yıllardır süren kuşatma altında açlığa ve susuzluğa mahkum edildiğini ifade eden Sevinçtekin, son dönemdeki bombalı saldırıların durumu daha da zorlaştırdığını vurguladı.

Ayrıca, İsrail rejimine karşı toplu bir boykot çağrısı yaparak, İslam dünyasının bu konuda birleşmesi gerektiğini kaydetti. Sevinçtekin, “İsrail ile diplomatik ilişkilerini askıya alan tüm İslam ülkeleri, elçiliklerini kapatmalıdır. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası platformlarda İsrail’e karşı yaptırımlar uygulanması için güçlü bir diplomatik seferberlik başlatılmalıdır” dedi. Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılması için somut adımlar atılması gerektiğini de ekledi.

Sevinçtekin, ayrıca Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne (TUSAŞ) yönelik terör saldırısını kınayarak, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Haber/Kaynak: Burhan Akdağ

YORUM YAP