DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Kartal heykeline servet ödemişler!

Beşiktaş Kulübü’nün 1 yıl önce İskele Meydanı’na yaptırdığı ‘Kartal Heykeli’nin maliyeti ortaya çıktı. Sosyal medyada çok tartışılan borudan heykelin 2.5 milyon liraya yaptırılması taraftarların tepkisini çekti.

Yayınlanma Tarihi :
Kartal heykeline servet ödemişler!

Beşiktaş Kulübü, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı ve siyah-beyazlı kulübün 120. yılı anısına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Beşiktaş İskele Meydanı’na yaptırdığı kartal heykeli büyük tartışma yaratmıştı. 

Kasım 2023’te yapılan Başkan Ahmet Nur Çebi döneminde yapılan heykelim görüntüsü, o dönem sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Bir kısım taraftarlar heykelin görüntüsünü beğeniyle karşılarken, bazı taraftarlar ise heykelin görünüşünden memnun kalmamıştı.

BORUDAN HEYKELE 2.5 MİLYON LİRA

Aradan 1 yıl geçmesine rağmen hala tartışılmaya devam eden o heykelin maliyeti belli oldu. Beşiktaş Kulübünün bugün gerçekleştirilen Olağan Mali Kurulu’nda raporları açıklayan başkan Hasan Arat heykelin maliyetini açıklayınca herkes şoke oldu. 

Paslanmaz çelik borulardan yapılan Kartal heykelinin kulübe maliyetinin 2.5 milyon lira olduğu ortaya çıktı. Hasan Arat yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kulüpten herkes alacağını almış. Altyapıya sponsor olan arkadaşlarının kulübe verdiği çekleri bile almışlar. Kendi alacaklarınızı tahsil edersiniz ama o Beşiktaş meydanındaki kartal heykelini 2.5 milyon liraya kulübe yaptırırlar. Kendiniz yapsaydınız, boru işlerinden de anlıyorsunuz.”

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Genel Kurul’da açıklanan maliyet sonrası sosyal medyada taraftarlar eski yönetime adeta ateş püskürdü. Basit bir heykel için ödenen parayı eleştiren siyah beyazlı taraftarlar, ”Beşiktaş’ın kasasından 2.5 milyon lira vererek, Beşiktaş’a borulardan kartal heykeli yaptırdılar” yorumlarında bulundu.

HEYKELİN TEMEL ÖZELLİKLERİ NELER?

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü Başkanı Prof. Bülent Çınar tarafından 2,5 aylık bir çalışma sonucunda tamamlanan heykel, 100. yıllık çağdaş Türkiye’nin dinamik yapısını çağrıştıracak şekilde tasarlandı. Heykel, yaklaşık 400 metre 316 kalite paslanmaz çelik boru, lazer kesim teknolojisi ile kesildikten sonra 923 adet boru, lazer kaynağı ile bir araya getirildi. Toplam ağırlığı bin 400 kilogram olan heykel yine meydanı kaplayan granitler ile aynı ocaktan seçilmiş 6 bin kilogram ham granit bir kayaya sabitlendi. Heykelde 923 parça bulunuyor. Bu cumhuriyetin kuruluş yılı olan 1923’ü temsil ediyor. 120 derecelik eğim açısı ise BJK’nin kuruluşunun 120’nci yılına bir gönderme yapıyor.

YORUM YAP

HAFTANIN MAÇLARI

DETAYLI FİKSTÜR