DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

ABD’de ünlüler seçimlerin başını çekerken halkın yüzde 76’sı demokrasiden umudu kesti

ABD Başkanlık seçimlerinde seçim kampanyalarının başını ülkenin sorunlarına çözüm öneren siyasetçiler değil, pop yıldızları ve güreşçiler çekiyor. Bu esnada ABD halkının büyük çoğunluğu, seçimlere olan inancını kaybetti.

Yayınlanma Tarihi :
ABD’de ünlüler seçimlerin başını çekerken halkın yüzde 76’sı demokrasiden umudu kesti

ABD seçimlerine 7 güne kala ünlüler, seçimlerin başını çekiyor. Demokrat Parti Başkan adayı Kamala Harris, mitinginde pop yıldızı Beyonce’yi kürsüye çıkartırken, Cumhuriyetçi Parti Başkan adayı Donald Trump ise eski Amerikan Güreşi yıldızı Hulk Hogan’ı mitinginin kürsüsünde ağırladı.

Bu esnada ABD halkının yüzde 76’sının demokrasiye olan inancının kalmadığı ortaya çıktı.

New York Times’ın yaptığı bir ankete göre ABD’li seçmenin yüzde 76’sı, ülkedeki demokrasinin tehlikede olduğunu söyledi.

EN BÜYÜK SORUN YOLSUZLUK

Demokrasiyi tehdit eden durumların tasviri kişiden kişiye değişiyor, fakat ankete katılanların yüzde 62’si ABD’nin en büyük sorunun yolsuzluk olduğu konusunda hemfikir.

Seçmenin yüzde 58’i ülkenin büyük siyasi ve ekonomik değişimlerden geçmesi gerektiğine inanıyor. Okullarda sıklıkla yaşanan silahlı saldırılar, 2020 yılında yaşanan ABD Meclisi baskını, ve gittikçe artan enflasyon bu düşüncelerin sebebi olarak gösteriliyor. 

YASA DIŞI MÜDAHALE DE MÜMKÜN

Diğer yandan seçmenlerin yüzde 47’si, Donald Trump’ın seçilmemesi halinde destekçilerini toplayarak yasa dışı bir şekilde seçim sonuçlarına karşı çıkacağını düşünüyor.

Donald Trump, 2020 yılında kaybettiği seçim sonrası destekçilerine ‘demokrasiyi korumalarını’ söylemişti. Bu çağrı sonucu onbinlerce Trump destekçisi, ABD meclisini basmış ve tahribata yol açmıştı.

Bu esnada eski ABD Başkanı ve Başkan adayı Donald Trump, 27. kez cinsel suçlarla itham edildi. Kamala Harris ise sadece siyahi erkek işadamlarına, girişimleri için 1 milyon dolar verme sözü verdi.

Haber/Kaynak: Burhan Akdağ

YORUM YAP